ΑΜΥΛΟ ΠΑΤΑΤΑΣ


02 | Άμυλο Πατάτας.

Διαχωρίζεται σε Φυσικό Άμυλο και Τροποποιημένο Άμυλο.

Φυσικό άμυλο πατάτας .

Το φυσικό άμυλο πατάτας αντέχει υψηλότερες θερμοκρασίες από το άμυλο αραβοσίτου, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό μέσο πήξης για σάλτσες και σούπες. Επιπλέον είναι κατάλληλο στην παραγωγή αλλαντικών.

Προσθέτει υγρασία σε όλα τα αρτοσκευάσματα και αποτελεί βασικό συστατικό στην αρτοποιία. Δεν περιέχει γλουτένη.

Το προϊόν είναι συσκευασμένο σε χάρτινα σακιά βάρους 25kg.


Τροποποιημένα άμυλα πατάτας.

Η εταιρεία μας διαθέτει ευρεία γκάμα τροποποιημένων αμύλων πατάτας, το οποία καθένα είναι κατάλληλο και για διαφορετική χρήση. Συγκεκριμένα διαθέτει:

1. Tροποποιημένο άμυλο πατάτας LIGHT GEL (Ε 1414).

Το τροποποιημένο άμυλο πατάτας LIGHT GEL, χρησιμοποιείται ως σταθεροποιητής για προϊόντα θερμικής αλλά και ψυχρής επεξεργασίας. Το τελικό προϊόν έχει «σφιχτό» και «γυαλιστερό» σώμα, κατάλληλο για την παρασκευή:
  • Κέτσαπ και άλλων σαλτσών.
  • Κρεμών ζαχαροπλαστικής άμεσης πήξης (instant creams).
  • 2. Tροποποιημένο άμυλο πατάτας EMULSIFIX (Ε 1414).
    Το τροποποιημένο άμυλο πατάτας EMULSIFIX, χρησιμοποιείται ως γαλακτοματοποιητής για προϊόντα θερμικής/ψυχρής επεξεργασίας. Το προϊόν αυτό έχει αντοχή στη μηχανική καταπόνηση (κατά την παραγωγή), δίνοντας «δυνατό» γαλάκτωμα για την παραγωγή προϊόντων:

  • Vegan μαγιονέζας/σως.
  • Vegan - Φυτικών τυριών.
  • LIGHT - χαμηλών λιπαρών (γαλακτομικά, αναπλήρωμα μαγιονέζας).
  • 3. Tροποποιημένο άμυλο πατάτας, κατάλληλο για χρήση στην κλωστοϋφαντουργία, για το κολλάρισμα υφασμάτων, στην κυτιοποιία, για τη δημιουργία «στιλπνού» - «γυαλιστερού» χαρτιού.

    Ελληνικά