ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ




Κρεμμύδι

Το αφυδατωμένο κρεμμύδι σε μορφή νιφάδας (onion flakes), παράγεται από φρέσκα κρεμμύδια, που ψιλοκόβονται και αφυδατώνονται σε μηχανές αποξήρανσης, υπό ήπιες & αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες.

Έτσι επιτυγχάνεται να διατηρείται το άρωμα και η γλυκιά γεύση τους, ενώ αποβάλλονται ανεπιθύμητες ουσίες που προκαλούν δριμύτητα, ερεθισμό στα μάτια και δάκρυα.

Το αφυδατωμένο προϊόν πλεονεκτεί επίσης, γιατί έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και δεν απαιτούνται συνθήκες ψύξης για τη διατήρησή του για μακρύ χρονικό διάστημα.

Επιπρόσθετα, εξοικονομείται χώρος στην αποθήκευση, καθώς το προϊόν είναι αφυδατωμένο και καταλαμβάνει λιγότερο χώρο. Ενυδατώνεται πολύ εύκολα & γρήγορα, σε αναλογία 1:3 σε νερό. Χρησιμοποιείται αντικαθιστώντας το φρέσκο κρεμμύδι στις συνταγές, είτε ενυδατωμένο είτε όχι.

Έχει ευρεία χρήση στα αλλαντικά (λουκάνικα χωριάτικα), τα κρεατοσκευάσματα (μπιφτέκια, κεμπάπ, γύρους, ντονέρ), σε μαρινάδες και σάλτσες, σούπες, γεμίσεις για πίτες & προϊόντα ζύμης, στην εστίαση για την παρασκευή τροφίμων γενικότερα.

Διατίθεται στα εξής μεγέθη: Κρεμμύδι kibbled (νιφάδα μεγάλη) και Κρεμμύδι 1-3 mm.




Πράσο

Το αφυδατωμένο πράσο σε μορφή νιφάδας (leek flakes), παράγεται από φρέσκα πράσα, που ψιλοκόβονται και αφυδατώνονται σε μηχανές αποξήρανσης, υπό ήπιες & αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες.

Βασική ιδιότητα του αποξηραμένου πράσου είναι ότι διατηρεί τη δομή και το χρώμα του στο τελικό προϊόν, δίνοντας έτσι μία καλύτερη εμφάνιση και μία ξεκάθαρη εικόνα ότι περιέχεται πράσο, που σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί κριτήριο για την πώληση του προϊόντος.

Το αφυδατωμένο προϊόν πλεονεκτεί επίσης, γιατί έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και δεν απαιτούνται συνθήκες ψύξης για τη διατήρησή του για μακρύ χρονικό διάστημα. Επιπρόσθετα, εξοικονομείται χώρος στην αποθήκευση, καθώς το προϊόν είναι αφυδατωμένο και καταλαμβάνει λιγότερο χώρο.

Ενυδατώνεται πολύ εύκολα & γρήγορα, σε αναλογία 1:3 σε νερό. Χρησιμοποιείται αντικαθιστώντας το φρέσκο πράσο στις συνταγές, είτε ενυδατωμένο είτε όχι.

Έχει ευρεία χρήση στα αλλαντικά (λουκάνικα χωριάτικα), τα κρεατοσκευάσματα (μπιφτέκια, κεμπάπ, γύρους, ντονέρ), σε μαρινάδες και σάλτσες, σούπες, γεμίσεις για πίτες & προϊόντα ζύμης, στην εστίαση για την παρασκευή τροφίμων γενικότερα.

Διατίθεται στα εξής μεγέθη: Πράσο 2-6 mm(προτείνεται για σούπες και πίτες καθώς οι νιφάδες είναι πολύ μικρές, δίνουν χρώμα και γεύση) και Πράσο 10 x 10 mm (ενδείκνυται για κρεατοσκευάσματα).

Ελληνικά