
01 | Άμυλο Ταπιόκα.
Διαχωρίζεται σε Φυσικό Άμυλο και Τροποποιημένο Άμυλο.

Φυσικό Άμυλο Ταπιόκα.
Το φυσικό άμυλο ταπιόκα έχει σαν μεγάλο του πλεονέκτημα ότι δεν επιτρέπει τη συναίρεση, δηλαδή συγκρατεί την υγρασία καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του προϊόντος, χωρίς απώλειες (όπως το άμυλο καλαμποκιού, το άμυλο σίτου, κλπ).
Δεν περιέχει γλουτένη, είναι άγευστο (ουδέτερο στη γεύση), άοσμο και μπορεί να διατηρήσει το προϊόν φρέσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Χρησιμοποιείται ευρέως από τις βιομηχανίες παραγωγής ζαχαρωδών και γαλακτοκομικών προϊόντων.
Επιπλέον είναι κατάλληλο στην παραγωγή κρεατοσκευασμάτων και αλλαντικών καθώς διατηρεί την υγρασία τους.
Το προϊόν είναι συσκευασμένο σε χάρτινα σακιά βάρους 25kg.
Τροποποιημένο άμυλο ταπιόκα TAS-110 (Ε 1422) AMSCO.
Το τροποποιημένο αυτό άμυλο ταπιόκα είναι κατάλληλο για την παρασκευή:
Α. Επιδόρπια – έδεσμα γιαουρτιού με «σφιχτή» δομή και «βελούδινη» υφή.
Β. Κέτσαπ – μαγιονέζα – σάλτσες.
Γ. Φυτικά – vegan τυριά.
Το άμυλο αυτό χρησιμοποιείται ως σταθεροποιητής στα προϊόντα, χωρίς να επηρεάζει τη γεύση του τελικού προϊόντος, με αντοχή σε χαμηλό PH, υψηλές – χαμηλές θερμοκρασίας και μηχανική καταπόνηση.
Το προϊόν είναι συσκευασμένο σε χάρτινα σακιά βάρους 25kg.


Τροποποιημένο άμυλο ταπιόκα MR-300 (Ε 1414) AMSCO.
Το τροποποιημένο αυτό άμυλο ταπιόκα είναι κατάλληλο για την παρασκευή εδέσματος γιαουρτιού, καθώς και επιδορπίων/κρεμών βανίλιας, σοκολάτας όπου με τη χρήση του το τελικό προϊόν αποκτά «βελούδινη» κρεμώδη υφή.
Επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη ζαχαροπλαστική (παρασκευή ζαχαρόπαστας, γαρνιτούρες, για γέμιση κτλ).
Το άμυλο αυτό χρησιμοποιείται ως σταθεροποιητής στα προϊόντα, χωρίς να επηρεάζει τη γεύση του τελικού προϊόντος.
Το προϊόν είναι συσκευασμένο σε χάρτινα σακιά βάρους 20kg.
Τροποποιημένο άμυλο ταπιόκα RA – 29.
Το τροποποιημένο αυτό άμυλο ταπιόκα είναι κατάλληλο για την παρασκευή :
Α. Προϊόντων ψύξης – κατάψυξης καθώς έχει μεγάλη αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες.
Β. Noodles και
Γ. Φυτικά – vegan τυριά.
Το άμυλο αυτό χρησιμοποιείται ως σταθεροποιητής στα προϊόντα αλλά και με τη χρήση του βοηθάει σε μερική «γαλακτοματοποίηση» του τελικού προϊόντος. Προσδίδει «μαλακό σώμα» ώστε κατά το ψήσιμο – λιώσιμο των φυτικών τυριών να δημιουργείται «κορδόνι – σχοίνιασμα».
Το προϊόν είναι συσκευασμένο σε χάρτινα σακιά βάρους 25kg.


Tροποποιημένο άμυλο ταπιόκα MR-200 (Ε 1414).
Το τροποποιημένο αυτό άμυλο ταπιόκα προτείνεται για χρήση προϊόντων ζαχαροπλαστικής (ζύμες κεϊκ, muffin, soft cookies κ.α. προϊόντων), καθώς και για παρασκευή ψωμιού τοστ.
Το άμυλο αυτό χρησιμοποιείται ως σταθεροποιητής, εμποδίζοντας το φαινόμενο συναίρεσης, προσδίδοντας στα προϊόντα αντοχή σε συνθήκες κατάψυξης. Κύρια πλεονεκτήματα της χρήσης του είναι:
Διατήρηση της «υγρασίας» στο σώμα του προϊόντος, κρατώντας το μαλακό και αφράτο.
Βελτίωση – αύξηση του όγκου του τελικού προϊόντος.
Με τη χρήση του σε ψωμί τοστ, επιπλέον κατά το ψήσιμό του, το προϊόν δεν θρυμματίζεται και γίνεται πιο τραγανό! Το προϊόν είναι συσκευασμένο σε χάρτινα σακιά βάρους 20kg.
Tροποποιημένο άμυλο ταπιόκα NEOVIS T – 100 (Ε 1412).
Το τροποποιημένο αυτό άμυλο ταπιόκα προτείνεται για μαλακές και αφράτες ζύμες (panckakes). Χρησιμοποιείται ως διογκωτικό και σταθεροποιητής σώματος του προϊόντος.
Μεγάλο προτέρημα από τη χρήση του είναι:
Αύξηση του όγκου του προϊόντος.
Ευχάριστο και εύκολο «λιώσιμο» στο στόμα.
Το προϊόν είναι συσκευασμένο σε χάρτινα σακιά βάρους 20kg


Τροποποιημένο άμυλο ταπιόκα MT – 01 (E 1420).
Το τροποποιημένο αυτό άμυλο ταπιόκα είναι κατάλληλο για την παρασκευή προϊόντων ψύξης – κατάψυξης καθώς έχει μεγάλη αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες.Προτεινόμενα προϊόντα:
Α. Noodles.
Β. Muffins – Soft cookies .
Το άμυλο αυτό χρησιμοποιείται ως σταθεροποιητής στα προϊόντα και βοηθάει σε μερική «γαλακτοματοποίηση» του τελικού προϊόντος. Με τη χρήση του, το τελικό προϊόν γίνεται πιο «αφράτο» - με συγκράτηση της υγρασίας – και προσδίδει πιο μαλακό το σώμα. Προτείνεται για χρήση του σε Muffins – soft cookies.
Το προϊόν είναι συσκευασμένο σε χάρτινα σακιά βάρους 20kg.
TEXTARCH # 01 (E 1412).
Το TEXTARCH#01 είναι ένα καινούργιο καινοτόμο προϊόν, καθώς αποτελείται 99% από τροποποιημένο άμυλο ταπιόκα (Ε 1412), αναμειγμένο με γαλακτοματοποιητές. Το προϊόν αυτό αναπτύχθηκε για ποικίλες εφαρμογές, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σταθεροποιητής, γαλακτοματοποιητής ή ακόμα και να προσδώσει όγκο στο τελικό προϊόν. Το TEXTARCH#01, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή:
Α. Προϊόντων για θέρμανση – μαγείρεμα σε φούρνο μικροκυμμάτων (π.χ. παναριστές κοτομπουκιές). Το άμυλο διατηρεί την τραγανή υφή του προϊόντος, χωρίς να «πανιάσει» μετά το μαγείρεμα.
Β. - Κρουασάν όπου η ζύμη είναι αφράτη και μαλακή και δεν τρίβεται η εξωτερική επιφάνεια του προϊόντος. - Κράκερ για τραγανή και δεμένη δομή, χωρίς να θρυμματίζεται.
Γ. Τηγανιτών προϊόντων (ντονατς, λουκουμάδες), με το τελικό προϊόν να είναι πιο αφράτο, με τραγανή υφή, υπέροχο λιώσιμο στο στόμα. Το προϊόν παραμένει για περισότερες από 3 μέρες σε άψογη κατάσταση.
Το προϊόν είναι συσκευασμένο σε χάρτινα σακιά βάρους 20kg.


K – 1G (E 1420).
Το K – 1G αποτελείται από τροποποιημένο άμυλο ταπιόκα (Ε 1420), αναμειγμένο με φυτικά λιπαρά και γαλακτοματοποιητές. Το προϊόν αυτό έχει δημιουργηθεί για εφαρμογή σε παναριστά προϊόντα με βάση το ψάρι ή το κρέας όπου για την παραγωγή τους ακολουθείται η διαδικασία του pre-dusting. Με τη χρήση του επιτυγχάνεται:
«Δέσιμο» μεταξύ παναρίσματος – κρέατος, χωρίς δημιουργία κενών και χωρίς θρυμματισμό του παναρίσματος.
Βελτιστοποίηση και διατήρηση της τραγανότητας.
Μείωση της γεύσης λαδιού στο τελικό προϊόν.
Το προϊόν είναι συσκευασμένο σε χάρτινα σακιά βάρους 20kg.
BATTER STARCH #350 (E 1412).
Το BATTER STARCH #350 αποτελείται από τροποποιημένο άμυλο ταπιόκα (Ε 1412), αναμειγμένο με φυτικά λιπαρά και γαλακτοματοποιητές. Το προϊόν αυτό έχει δημιουργηθεί για εφαρμογή σε παναριστά προϊόντα (ψάρι, κρέας) όπου για την παραγωγή τους χρησιμοποιείται «κουρκούτι». Με τη χρήση του επιτυγχάνεται:
Βελτίωση ικανότητας δεσίματος – συγκράτησης του παναρίσματος στη σάρκα.


Τροποποιημένο άμυλο ταπιόκα TAS – 080 (Ε 1422).
Το τροποποιημένο αυτό άμυλο ταπιόκα είναι κατάλληλο για την παρασκευή:
Κέτσαπ – μαγιονέζας και άλλων σαλτσών.
Το άμυλο αυτό χρησιμοποιείται ως σταθεροποιητής στα προϊόντα, χωρίς να επηρεάζει τη γεύση του τελικού προϊόντος, με αντοχή σε χαμηλό PH, υψηλές – χαμηλές θερμοκρασίας και μηχανική καταπόνηση.
Μεγάλο του προτέρημα είναι η συγκράτηση της υγρασίας στο τελικό προϊόν.
Το προϊόν είναι συσκευασμένο σε χάρτινα σακιά βάρους 20kg.